Omnivorele sunt animalele care se hrănesc atât cu substanțe vegetale, cât și cu substanțe animale. Grădina Zoologică din Craiova găzduiește 36 de exemplare de animale omnivore.
Urs brun (Ursus arctos) Grădina zoologică din Craiova deține două exemplare, un mascul și o femelă. Masculul are 21 ani, iar femela 22 ani. În captivitate, urșii trăiesc aproximativ 50 de ani. Ursul brun este răspândit în regiunile împădurite ale Europei și Asiei. Carnivor la origine, ursul s-a adaptat în decursul timpului la o o hrană omnivoră. Mirosul este simțul lui cel mai dezvolat. Are auzul foarte fin, însă văzul lui este slab.
Raton (Procyon Lotor) – trei exemplare. Ratonii sunt mamifere nocturne care fac parte din ordinul Carnivora, familia Procyonidae. În genul Procyon există trei specii de ratoni: Procyon insularis, Procyon cancrivorus si Procyon lotor. Primele două specii sunt originare de la tropice. Cea de-a treia – ratonul comun – este și cea mai cunoscută și mai răspândită specie.
Coati (Nasua Nasua) – patru exemplare
Maimuța (macac comun, Maccaca fascicularis) – două exemplare. În captivitate, durata de viață a acestui animal este de aproximativ 40 de ani.
Macaca fascicularis este o maimuță din ordinul primatelor care trăiește în pădurile tropicale de bambus și mangrovele de-a lungul râurilor, coastelor și insulelor din Asia de Sud-Est – Indonezia, Malaezia, Myanmar, Thailanda, Filipine. Aceste maimuțe au dimensiuni mari, ajung la lungimea corpului de aproximativ 37-63 cm, înălțimea de 50 cm, greutatea de 3,5-12 kg și lungimea cozii de 36-72 cm. Au corpul acoperit de blană groasă, cenușie cu nuanțe gălbui-maronii mai ales pe partea dorsală. Pe partea ventrală culoarea blănii este cenușie-albicioasă. Membrele și coada sunt negre, ochii mari și căprui, urechile mici. Masculii sunt întotdeauna puțin mai mari decât femelele. Sunt animale omnivore, care se hranesc in special cu plante și rădăcini, semințe, fructe, rizomi, dar și diferite insecte, mici vertebrate și artropode.
Capucin brun (Cebus apella)– 11 exemplare