ANIMALELE CARNIVORE

Carnivorele sunt acele animale care se hrănesc doar cu carne. Pot fi mamifere carnivore dar şi păsări carnivore sau reptile. Mamiferele carnivore se caracterizează prin carnasiere și canini lungi și ascuțiți.

Carnivore – 19 exemplare:

Leu (Panthera leo) –patru exemplare. Unul din masculi are între 18-20 de ani. În captivitate aceste animale trăiesc între 20 și 25 de ani. De la vârsta de 15 ani încep să se vadă semnele de oboseală, de bătrânețe. Cel mai bătrân dintre lei a fost numit Dani. Perechea acestuia are aproximativ aceeași vârstă. Este cuplul cel mai vârstnic din colecția grădinii.

Leul este un mamifer din familia Felidae. Cu toate că este cunoscut ca “regele junglei”, leul este un animal care trăiește în câmpii deschise și poate fi găsit prin toată Africa. Chiar și așa, este o specie în pericol, populații semnificative găsindu-se doar în parcuri naționale din Tanzania și Africa de Sud.

Dimensiunile leilor pot varia în funcție de zona în care trăiesc, însa în medie, femelele cântaresc 120-180kg, iar masculii 150-230kg. Lungimea corpului (incluzând capul) la femele variază între 140 si 175cm, iar la masculi între 170 si 250cm.
Răgetul leilor adulți se poate auzi de la o distanță de 10 km, iar răgetul leoaicelor adulte se poate auzi de la o distanță de 9 km.
Există trei subspecii de lei: leul african, leul indian (sau asiatic) și leul alb (foarte rar).

Tigru (Panthera tigris) – două exemplare. Grădina Zoologică din Craiova deține două exemplare, un mascul și o femelă, în vârstă de 15 ani fiecare. Durata de viață în captivitate a acestor animale este de 20, 25 de ani.

Tigrul este răspândit în Asia de sud, sud-est și este, în nord ajungând până în Siberia orientală.
Tigrul reprezintă un simbol al puterii și monarhiei în cultura asiatică. Unele zeități indiene sunt ilustrate călare pe tigri, demonstrându-și astfel superioritatea. Rolul său în cultura mondială este reflectat în recunoașterea sa ca simbol național al Malaeziei, Indiei, Bangladeshului și Republicii Coreea și ca cel mai iubit animal de pe Pământ, în urma unui sondaj realizat de Animal Planet.

Jaguar (Panthera onca) – două exemplare, mascul și femelă au în jur de 17 ani. Au fost luați de la Grădina zoologică din Călărași.

Vulpe argintie (Urocyon cinereoargenteus) – două exemplare
Lup (Cannis lupus) – nouă exemplare

[button size=”normal” type=”link” value=”Înapoi la Grădina Zoologică” href=”http://raadpflcraiova.ro/gradina-zoologica/”]