ANIMALELE CARNIVORE

Carnivorele sunt acele animale care se hrănesc doar cu carne. Pot fi mamifere carnivore dar şi păsări carnivore sau reptile. Mamiferele carnivore se caracterizează prin carnasiere și canini lungi și ascuțiți.


Carnivore:


Leu (Panthera leo) – 4 patru exemplare. Unul din masculi are între 4-5 ani, iar celălalt are între 3-4 ani, femelele au 5-6 ani una, iar cealaltă 13-14 ani. În captivitate aceste animale trăiesc între 20 și 25 de ani. De la vârsta de 15 ani încep să se vadă semnele de oboseală, de bătrânețe. Leul este un mamifer din familia Felidae. Cu toate că este cunoscut ca “regele junglei”, leul este un animal care trăiește în câmpii deschise și poate fi găsit prin toată Africa. Chiar și așa, este o specie în pericol, populații semnificative găsindu-se doar în parcuri naționale din Tanzania și Africa de Sud. Dimensiunile leilor pot varia în funcție de zona în care trăiesc, însa în medie, femelele cântaresc 120-180kg, iar masculii 150-230kg. Lungimea corpului (incluzând capul) la femele variază între 140 si 175cm, iar la masculi între 170 si 250cm. Răgetul leilor adulți se poate auzi de la o distanță de 10 km, iar răgetul leoaicelor adulte se poate auzi de la o distanță de 9 km. Există trei subspecii de lei: leul african, leul indian (sau asiatic) și leul alb (foarte rar).


Tigru (Panthera tigris) – 5 cinci exemplare. Grădina Zoologică din Craiova deține 4 patru femele și un mascul. Două dintre femele au vârsta de 1 unu an, cea de-a treia are vârsta 16 ani, iar cea de-a patra are 21 ani. Masculul are vârsta de 16-17 ani. Durata de viață în captivitate a acestor animale este de 20, 25 de ani. Tigrul este răspândit în Asia de sud, sud-est și este, în nord ajungând până în Siberia orientală. Tigrul reprezintă un simbol al puterii și monarhiei în cultura asiatică. Unele zeități indiene sunt ilustrate călare pe tigri, demonstrându-și astfel superioritatea. Rolul său în cultura mondială este reflectat în recunoașterea sa ca simbol național al Malaeziei, Indiei, Bangladeshului și Republicii Coreea și ca cel mai iubit animal de pe Pământ, în urma unui sondaj realizat de Animal Planet.