Comunicat de Presă

Potrivit informațiilor apărute în mass-media privind decesul unui pui de lup captiv în Grădina Zoologică Craiova facem următoarele precizări:

Conform buletinului de analiză emis de ANSVSA Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Dolj – nr 3865/13.07.2017 cauza morții animalului din specia lup în vârstă de 6 săptămâni, este stop cardio-respirator.

Deasemenea, menționăm că, toate exemplarele adulte de lupi beneficiază de deparazitare atât internă cât și externă, puii aflați în perioada de alăptare nu necesită această deparazitare, anticorpii necesari fiind transmiși prin laptele matern.

În data de 11.07.2017 în Grădina Zoologică Craiova a avut loc o verificare din partea DSVSA Dolj, prin Nota de constatare din acea dată instituția în cauză meționând că lupii captivi beneficiază de hrană zilnic, aceasta fiind achiziționată din unități supuse controlului sanitar-veterinar și însoțite de documente de conformitate.

În mediul natural puii de lup au o rată de supraviețuire de 20-30% în captivitate această rată se menține sau scade datorită stresului dat de această stare.

Grădina Zoologică Craiova este singura din țară unde se încearcă reproducerea acestor animale.