Comunicat de presă

Concurs! Copiii provocați să găsească nume pentru puiul de Capucin!

Pe 1 Iunie, Ziua Porților deschise la Grădina Zoologică din Craiova!

RAADPFL Craiova lansează o nouă serie de evenimente pentru iubitorii Grădinii Zoologice din Craiova.

Primul eveniment este un concurs pentru găsirea unui nume pentru puiul de maimuță Capucin, născut pe 15 aprilie 2021. Frumusețea acestei specii este dată de faptul că față de alte maimuțe, la capucin, mama transportă puiul pe spate. Puiul se hrănește în mod natural, de la mamă, care primește hrană, la rândul ei, bogată în vitamine.

Simpaticul pui nu are un nume, motiv pentru care așteptăm propuneri din partea copiilor atât pe pagina de facebook a instituției RAADPFL Craiova, cât și pe adresa de mail: purtatordecuvant@raadpflcraiova.ro.

Câștigătorul va fi persoana al cărui comentariu/propunere de nume primește cele mai multe aprecieri (Like-uri) până la data de 15 mai 2021 ora 23:59.

Premiul va fi un tur interior al grădinii zoologice în data de 1 iunie, dar și alte surprize.

Și cum 1 Iunie se apropie, Primăria Municipiului Craiova și RAADPFL organizează de Ziua Copilului – Ziua Porților Deschise la Grădina Zoologică din Craiova. Evenimentul este destinat copiilor cu vârsta până în 14 ani. Vizitarea Grădinii Zoologice se va face respectând normele de siguranță în vigoare, așadar masca va fi obligatorie, cât și termoscanarea vizitatorilor la intrarea la zoo. Copiii vor putea afla povestea animalelor de la zoo Craiova, vor putea hrăni animalele, vor putea vedea padocurile în care acestea se adăpostesc.