COMUNICAT DE PRESĂ

Dorim să înștiințăm opinia publică față de un eveniment produs în Parcul Nicolae Romanescu în dimineața zilei de 16.05.2017 când pe aleile din parc a fost văzut în libertate un animal sălbatic din specia lup.

S-a procedat de urgență la capturarea acestuia, constându-se că acest exemplar nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului Nicolae Romanescu, întrucât la momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgarda împotriva paraziților.

S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare și antirabice, în acest moment acesta fiind închis separat de celelalte exemplare de lupi aparținând Grădinii Zoologice Craiova.

Deasemenea, vă informăm că s-au luat toate măsurile de informare a autorităților  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj,  Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, Poliția Municipiului Craiova, cât și Poliția Locală a Municipiului Craiova, având în vedere că eliberarea de animale sălbatice în spațiul public, cât și creșterea acestora în captivitate fără autorizație sanitar-veterinară constituie infracțiune.

Toate informațiile ulterioare prezentului comunicat vi le vom pune la dispoziție conrepunzător pentru corecta informare a opiniei publice asupra acestui eveniment.